Залата на Юли

Силовата подготовка е изключително важна част от програмата на всеки спортист независимо дали се състезава на любителско, или по-високо ниво. Бягането е спорт с висок риск от контузии, а една добре структурирана силова програма може да заздрави опорно-двигателния апарат и да го направи по-“нечуплив”, същевременно давайки други плюсове като по-добра експлозивност, сила и функционална издръжливост.

От повече от 3 години тренирам в Залата на Юли като мой персонален силов треньор е Юлиян Тодоров. За разлика от фитнесите, в които гърми мощна музика, пълно е с кифли и батки, и много машини, това е истинска зала – в нея хората тренират, знаят какво правят и разчитат предимно на свободни тежести. Тук се научих да тренирам ефективно като след всяко посещение се чувствам два пъти по-енергична. Програмата ми включва кондиционни упражнения за здрави стави и сухожилия, силов блок с голяма тежест и малко повторения, експлозивен блок с по-малка тежест и много повторения, и стронг фит комплекси, които могат да бъдат за скорост, баланс или отскокливост в зависимост от предстоящите състезания. 

В залата цари приятелски дух и весела атмосфера, които много помагат на мотивацията и правят тренировките по-скоро забавление, отколкото “натоварване”. 

На тази страница описвам как протичат различни тренировки в Залата на Юли през състезателния период и през подготвителния. 


За повече информация за Юли и Залата на Юли, цъкни Тук.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *